Verwijderen van coating met lasercleaning of induction stripping

Een oude coating verwijderen kan tijdrovend zijn met veel afval naast de coating. Met induction stripping of lasercleaning is het verwijderen van coating eenvoudig, duurzaam en snel.

Wat is lasercleaning

Snel en duurzaam verwijderen van een coating

Laserreiniging en induction stripping zijn moderne reinigingstechnieken. In tegenstelling tot het traditionele zandstralen is het voordeel van dat het vervuiling op kwetsbare ondergronden verwijdert zonder deze ondergrond te beschadigen en aanvullend afval zoals zand. We zetten deze techniek onder andere in de infrastructuur, petrochemie, offshore en scheepvaart.

Voor reiniging met laser is meestal geen demontage nodig, de omgeving blijft daardoor schoon en er is minder vaak reiniging nodig.
Meer over lasercleaningMeer over induction stripping

Wat zijn de voordelen van lasercleaning of induction stripping

  • Met laserclearing kun je oppervlakten reinigen zonder beschadiging van de ondergrond of onderdelen
  • Laserreiniging betekent reinigen zonder residu, water of afval. Dus duurzaam en milieubewust.
  • Effectief verwijderen van ongewenste coating zonder aanvullend afval in tegenstelling tot traditionele reinigingsmethoden.
  • Bij lasercleaning en induction stripping wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of schurende middelen
  • Lasercleaning en induction stripping kan bij u op locatie waardoor er overlast tot een minimum wordt beperkt en er geen transport plaats hoeft te vinden.

Demo aanvragen voor het verwijderen van een coating?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van laserclearing of induction stripping voor uw organisatie? Vraag dan een demo aan.
Demo aanvragen

Laserreiniging is de nieuwe en innovatieve benadering van oppervlaktebehandeling, voor het reinigen van roest, verf of andere vervuiling. Waar traditionele schurende of chemische middelen problemen veroorzaken, is er bij laserreiniging geen afval tijdens de werkzaamheden en komt het gereinigde oppervlak heel dicht bij de oorspronkelijke afwerking.

Pieter de Mol, Dutch Decoating