Lasercleaning maakt industriële reiniging efficiënter

Lasercleaning is dé methode om duurzaam oppervlakten te reinigen van roest, aanslag, roet, graffiti of andere vervuilingen. We kunnen met lasercleaning tot moleculair niveau gaan waardoor de reining nagenoeg perfect is. Maar hoe werkt het nu precies... We proberen het hier uit te leggen.

Hoe werkt Laser Cleaning

We kennen allemaal een laserstraal als een dunne rode lichtstraal die uit een laserpointer komt. Laserstralen kunnen echter ook in andere kleuren bestaan of zelfs in een lichtfrequentie die niet meer zichtbaar is voor het menselijk oog. Dit soort “onzichtbare” laser wordt gebruikt voor laser cleaning.
Het fijne lichtpuntje kan daardoor op een heel korte tijd een sterke opwarming veroorzaken van het materiaal waarop het schijnt. Concreet betekent dit dat je in een fractie van een seconde een metaal tot het smeltpunt brengen en zelfs tot het verdampingspunt.
Het leuke aan deze manier van reinigen is dat we echt tot op moleculair niveau het verschil kunnen maken tussen vervuiling en de onderliggende laag. Je krijgt dus een bijna perfecte reiniging.
Door te spelen met het vermogen, maar ook met de lengte van de pulsen, het pad van de straal en nog enkele andere parameters, kunnen we een optimale instelling vinden voor het verwijderen van bijna elke vorm van roest, oxidatie, verflaag, coating, etc. op de meeste metalen, stenen en zelfs houten oppervlakken.

Benieuwd naar de werking van laserclearing?

Bekijk deze video met uitleg om vraag een demo aan voor uw bedrijf.
Demo aanvragenVideo

Wat zijn de voordelen van lasercleaning?

  • Met laserclearing kun je oppervlakten reinigen zonder beschadiging van de ondergrond of onderdelen
  • Laserreiniging betekent reinigen zonder residu, water of afval. Dus duurzaam en milieubewust.
  • Effectief verwijderen van vervuiling, graffiti, roest, zouten, verf, vernis, coatings etc.
  • Bij laserclearing wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of schurende middelen
  • Werkt ook uitstekend voor machines en machine-onderdelen zonder deze te hoeven verwijderen.
  • Lasercleaning kan bij u op locatie waardoor er overlast tot een minimum wordt beperkt en er geen transport plaats hoeft te vinden.

Demo aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van lasercleaning of induction stripping voor uw organisatie? Vraag dan een demo aan.
Demo aanvragen

Laserreiniging is de nieuwe en innovatieve benadering van oppervlaktebehandeling, voor het reinigen van roest, verf of andere vervuiling. Waar traditionele schurende of chemische middelen problemen veroorzaken, is er bij laserreiniging geen afval tijdens de werkzaamheden en komt het gereinigde oppervlak heel dicht bij de oorspronkelijke afwerking.

Pieter de Mol, Dutch Decoating