Verwijderen van verf of coating met induction stripping

Het innovatieve RPR Systeem is een hoog effectieve en zeer efficiente methode om anti corrosie pro­ducten zoals verf, epoxies en brandvertragende coatings van metale oppervlakken te verwijderen.

Het gepatenteerde systeem gebaseerd op induc­tieve opwarming, is een bewezen en betrouwbare techniek en biedt een kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossing voor oppervlakte­behandeling.

Wat is induction stripping en hoe werkt het

Als het systeem ingeschakeld is stuurt de voeding een wisselspanning door een spoel. Het daardoor opgewekte magnetische veld in de kop geeft een precies gedoseerde hoeveelheid warmte af die zorg draagt voor de juiste temperatuur van onthechting van de lak zonder direct contact te hebben met het oppervlak (geen slijtage aan de kop).
Gelijk blijvende instellingen van het systeem zorgt voor gelijke inductieve opwarming en veroorzaakt constante en reproduceerbare resultaten voor de snelheid van ontlakking. De temperatuur wordt in het metaaloppervlak onder de verflaag opgewekt en daaruit volgt direct de onthechting tussen drager en coating. Het doseren van de energie is zeer gericht.
Alleen op het staaloppervlak en in de kop van het systeem wordt warmte opgewekt die de verwijder­ing van de verf als gevolg heeft terwijl de omgeving onaangetast blijft.
Na het uitvoeren zorgen wij volgens eventuele afspraken dat het afval wordt afgevoerd. Door deze innovatieve teechniek is er naast het verwijderen product geen ander afval meer.

Technische informatie downloaden

Benieuwd naar de technisch informatie achter induction stipping of de apparatuur waar wij mee werken?
Nu downloaden

Benieuwd naar de werking van induction stripping?

Bekijk deze video als voorbeeld of vraag een demo aan voor uw bedrijf.
Demo aanvragenVideo

Wat zijn de voordelen van induction stripping

  • Induction stripping is een snelle methode voor het verwijderen van industiële, moeilijk te verwijderen coatings (tot 30mm dikte) van stalen oppervlakten
  • Induction stripping levert geen secundair afval op naast de verwijderde coating. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeld zandstralen. Hierdoor aanzienlijk minder kosten
  • Induction stripping is niet alleen duurzamer maar ook veel stiller. Er wordt namelijk geen geluid geproduceerd door de apparatuur.
  • Deze methode is zeer energie efficiënt. In tegenstelling tot alternatieve methodes gebruikt induction stripping slechts 25% van de energie.

Demo aanvragen voor induction stripping

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van induction stripping voor uw organisatie? Vraag dan een demo aan.
Demo aanvragen

Laserreiniging is de nieuwe en innovatieve benadering van oppervlaktebehandeling, voor het reinigen van roest, verf of andere vervuiling. Waar traditionele schurende of chemische middelen problemen veroorzaken, is er bij laserreiniging geen afval tijdens de werkzaamheden en komt het gereinigde oppervlak heel dicht bij de oorspronkelijke afwerking.

Pieter de Mol, Dutch Decoating