Reinigen van bruggen en infra met lasercleaning

Laserreiniging of laser cleaning is een moderne reinigingstechniek. Het voordeel van laserreiniging is dat het vervuiling op kwetsbare ondergronden verwijdert zonder deze ondergrond te beschadigen.

Wat is lasercleaning

Een snelle en duurzame reiniging zonder demontage

Laserreiniging of laser cleaning is een moderne reinigingstechniek. Het voordeel van laserreiniging is dat het vervuiling op kwetsbare ondergronden verwijdert zonder deze ondergrond te beschadigen. Ideaal voor de reiniging van infrastructuur en constructies zoals stalen burggen of brugconstructies.

De reiniging met laser heeft als grote voordeel dat er geen secundair component zoals zand bij komt kijken en dus geen afval produceert. Daarnaast is lasercleaning zeer energie zuinig. Een prachtig duurzaam alternatief.
Meer over lasercleaning

Wat zijn de voordelen van lasercleaning voor bruggen of infrastructuur.

  • Met laserclearing kun je oppervlakten reinigen zonder beschadiging van de ondergrond of onderdelen.
  • Laserreiniging betekent reinigen zonder residu, water of afval. Daarnaast is lasercleaning energiezuinig. Dus duurzaam en milieubewust.
  • Effectief verwijderen van vervuiling, graffiti, roest, zouten, verf, vernis, coatings etc.
  • Bij laserclearing wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of schurende middelen.

Demo aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van laserclearing of induction stripping voor uw organisatie? Vraag dan een demo aan.
Demo aanvragen

Laserreiniging is de nieuwe en innovatieve benadering van oppervlaktebehandeling, voor het reinigen van roest, verf of andere vervuiling. Waar traditionele schurende of chemische middelen problemen veroorzaken, is er bij laserreiniging geen afval tijdens de werkzaamheden en komt het gereinigde oppervlak heel dicht bij de oorspronkelijke afwerking.

Pieter de Mol, Dutch Decoating